Over onze actie


Wie zijn onze helden?

Onze Helden zijn die lieve buurman die de strijd is moeten aangaan met kanker, die schat van een echtgenote die zó hard heeft gevochten tegen de ziekte, die warme collega die werd geconfronteerd met kanker, die...
Al die talloze mensen die plots geraakt worden door kanker.

FietsBand en Kom op tegen Kanker roepen iedereen op om díe Heldennaam op zaterdag 6 april tussen 10.00 u. en 17.00 u. aan te brengen op het HeldenTapijt. 
Het HeldenTapijt wil zo een blijvende plaats van herinnering en eerbetoon, een krachtig moment van steun en warmte, een teken van hoop en troost in moeilijke momenten vormen. Voor iedereen die geraakt wordt door kanker. 

Wil je graag jóuw Heldennaam aanbrengen op ons HeldenTapijt?


Symboliek achter het HeldenTapijt

Op zondag 14 april, een week na het aanbrengen van het HeldenTapijt, vindt FietsBand Cyclo & Gravel - Klassieker tegen kanker plaats. Méér dan 1.000 deelnemers fietsen die dag voor Kom op tegen Kanker, waarbij de allerlaatste beklimming óver het HeldenTapijt loopt. Onze Helden vormen de aanmoediging voor zij die op zondag 14 april Kom op tegen Kanker fietsend steunen.


Meer dan symbolische steun?

Jouw held is helaas niet de enige. Elke dag krijgen 124 mensen in Vlaanderen te horen dat ze kanker hebben. Hoewel behandelingen steeds beter worden, overleeft meer dan 1 op 3 de ziekte niet. Wie kanker wel overleeft, ondervindt vaak nog lang gevolgen. Misschien wil jij onze Helden nog meer dan symbolisch steunen? Dat kan.

Kanker heeft een grote impact op het leven van mensen. En op dat van hun naasten.

FietsBand en Kom op tegen Kanker maken wetenschappelijk onderzoek mogelijk om kanker te kunnen vermijden, bestrijden en verzachten. Wil jij wetenschappelijk kankeronderzoek nog meer mogelijk maken?