WIE WIJ ZIJN

een FietsBand wordt gesmeed...

In augustus 2013 schreef Tom Peeters een groep vrienden en familie in voor de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Mama, echtgenote, oma, vriendin en geëngageerde Nadine had het jaar voordien het verdict "kanker" gekregen. FietsBand wou voor Nadine een hart onder de riem betekenen. 

Tijdens de kwisavond, de spinningavond, het naai- en breisalon, de lijndansavond, de wafeltjesverkoop en de filmavond met live-optreden zamelt FietsBand meer dan 10.000 euro in. Vrijwilligers en helpende handen ontmoeten elkaar. De band lijkt écht te werken.

wanneer het verhaal begon...

Twee en een half jaar heeft ons mama bergen verzet, is ze het gevecht aangegaan tegen haar kanker. Even enthousiast en gedreven als altijd, even positief vooruitkijkend als tevoren.

Terwijl zij vocht met heel haar hart en lichaam, vond ze de moed en de wil om samen wafeltjes te verkopen, om glazen af te ruimen, om affiches op te hangen, om mensen bijeen te brengen...

Om zo zoveel mogelijk wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken. Onderzoek dat misschien een uitweg kon bieden voor ons mama, onderzoek dat een uitweg móet bieden voor al die andere lieve mensen die hetzelfde moeten doorstaan. 

... banden aanhalen, banden versterken, banden oppompen

De groep helpende handen, fietsende benen en sympathisanten rond FietsBand werd tussen 2014 en 2019 alsmaar groter. De twee startende fietsteams in 2014 en 2015 werden er vier in 2016, 2017 en 2018, en zelfs vijf teams in 2019.

Ook de acties waren tussen 2014 en 2019 niet op twee hand te tellen. Kwissen, wafeltjes-verkopen, spinning-marathonnen, lijn- en countrydansen en spaghetti-festijnen herhaalden we jaarlijks. Een filmavond met live-optreden, een naai- en breisalon, een avondlijk voetbaltornooi, een toneelvoorstelling, een mega-tombola of een bumper-ball-avond waren éénmalige, supergezellige initiatieven.

Tijdens al die acties groeide de band tussen de vele helpende handen, jaarlijks pompten we menig band op voor onze Hemelvaartweekend-afspraak om ze 1000 kilometer te laten rollen tegen kanker.

FietsBand zet door...

De corona-jaren 2020-2021 maakten het de verenigingen niet gemakkelijk. Desondanks zette FietsBand door.
Een fiets- en wandelevenement voor 1.500 fiets- en stappers in 2019, een mountainbike-rit onder strikte corona-maatregelen voor 400 enthousiastelingen in 2020 en een wielertoeristenrit annex familiedag voor 1.100 sportievelingen in 2022 leren FietsBand ondertussen dat ook grotere acties gezellig, plezant en winstgevend kunnen zijn. Vorig jaar, in 2023, spaghettifestijnde, lijndanste, spinningmarathonde, wafelverkoopte en fietsband-cyclode wederom een volledig jaar. 

...ook in 2024

FietsBand schreef vier fietsteams in voor de 1000 kilometer voor Kom op tegen Kanker. We nemen ons voor minimum 23.000 euro in te zamelen vóór het Hemelvaartweekend 2024, en te schenken aan het wetenschappelijk kankeronderzoek.

Wil ons hierbij de komende maanden óók helpen? Neem dan zeker en vast snel een kijkje naar onze acties of doneer jouw gift rechtstreeks aan Kom op tegen Kanker.


ONS TEAM

de koppen op de fietsbandbenen...

Tom Peeters

#fietsendesportieveling #erisnietswatwenietaankunnen #eendagheeftvierentwintiguur #spijtigdatsnoepenongezondis

David Ringoet

#graagklapkedoen #organisatiedatzitgoed #happy #niettesteilomhoog #cubemanmotortje #kracht.

Gwen Yudhira


#Iedereenflandrien#fotograaf#coffeelover#foodlover#dancelover#afentoeopdefiets #khebmeweerlatenoverhalen#CreaGwen#vrijwilliger  

het superteam van helpende handen, supporters en sympathisanten...